Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

14. března 2009 Pěší tůry

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 590 x přečteno

Ze Sokolovské pánve do centrálního Porolaví

vodní nádrž Tatrovice

Vřesová, palivový kombinát – vodní nádrž Tatrovce – Tatrovce – Černava – Suchá – Nejdek

Za přístřeškem autob. zastávky půjdeme po pěšině, vedoucí do hor. Dojdeme nad ohyb silnice směrem na Tatrovice. Po silnici jdeme k rozcestí, kde se vydáme podle ukazatele na Jindřichovice. Za místem, kde přes silnici přechází vysoké napětí, odbočíme polní cestou vpravo a dojdeme k chatkám na břehu vodní nádrže Tatrovice.

Tatrovická nádrž vyniká čistou vodou a pěkným okolím (v létě je vhodná ke koupání). Projdeme po hrázi a po příkrém svahu hráze sejdeme do Tatrovic. Po silnici vystoupáme na horní kraj vsi a můžeme se odbočením na cestu vlevo po svahu vrchu Křovina pokusit o nalezení lomového jezírka. Za vedením vysokého napětí vstoupí cesta do lesa a jdeme okolo opěrné zdi jenž pozoruhodně vysoko vyskládaná zděním na sucho. Sledujeme část cesty, která vystoupí nad vrstevnici. Nad příčným údolíčkem cestu opustíme a projdeme 100m lesem. Při cestě , která již za údolím je již vidět trampský srub a stěny bývalého lomu. Na dně je romantické zelenomodré jezírko.

Jezírko naleznete zde

Lesní cestou vzhůru před lomem vystoupáme na okraj lesa, kde je zpevněná polní cesta a ta nás po 500m dovede zpátky na silnici. Projdeme obcí Černava a nejdeckou osadou Suchá. Vydáme se po zelené vlevo do Nejdku. Pod lesem se nám objeví město Nejdek s hezkým pozadím Pajndlu .

Trasa je dlouhá 13km.
zdroj: Krušné hory -východ / Petr David, Vladimír Soukup. — 1. vyd.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz