Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

15. března 2009 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 594 x přečteno

Z Božího Daru přes Přírodní park Zlatý Kopec

Krušné hory

Boží Dar – Zlatokopecká brána – Český Mlýn – Holubí skalky – Mílovská silnice – Myslivny – Boží Dar

Z Božího Daru jedeme po silnici po červené až na rozcestí pod Špičákem, kde opustíme červenou značku i silnici k Myslivnám a dáme se vpravo do mírného svahu přes nově opravený mostek. Na rozcestí u přístřešku držíme přímý směr (vpravo bychom dojeli na hranič.pěší přechod Huberty ). Jsme nyní na cestě s názvem Kaffenberská. Většinou klesá nebo se drží vrstevnice.Cesta vede asfaltovým povrchem hlubokými lesy až do údolí chráněného od roku 1995 vyhlášením Přírodního parku Zlatý Kopec . Lesy jsou zde opravdu nádherné!!!

Cesta klesne až do osady Zlatý Kopec, kde je dnes již jen několik rekreačních osad. Dále pak sjedeme do nejnižšího bodu dnešního výletu, do Českého Mlýna, kde je zároveň hraniční přechod .

Dříve zde bývalo rekreační středisko a pionýrský tábor.

Úzkým příčným údolím stoupáme zpět do výšin. Po asi 3 km nad smyčkou cesty se začínají střídat sklaní útvary Holubí skalky. V jedné z nich asi 50m od cesty najdeme skalní okno. Holubí skalky patří k nejvýraznějším přírodním jevům přírodního parku. Po výšlapu na křižovatku u turistického přístřešku se dáme jihozápadním směrem Mílovskou silnicí k Myslivnám a okruh uzavřeme na Božím Daru.
Celková délka trasy je 30km.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz