Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

18. července 2010 Obce a místa

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 2 093 x přečteno

Proč navšívit Boží Dar

hory

Je asi faktem nezpochybnitelným že Boží Dar je opravdu tzv. centrum Krušných hor. Nedaleko je Klínovec , tudíž nejvyšší hora Krušných hor a zároveň Fichtelberg, nejvyšší hora Krušných hor německé části a zrovna zde bude to dělící místo mezí východem a západem Krušných hor.

Boží Dar je svou nadmořskou výškou 1 028 m n.m. nejvýše položeným městečkem ve střední Evropě. Nachází se na náhorní planině v centru Krušných hor, na státní hranicí s Německem.

A co nám nabízí tedy vlastně Boží Dar nabízí?V letním období nabízí Boží Dar stovky kilometrů cyklotras a značených pohled směrem na Boží Darturistických cest s propojením na německou stranu hranice. A opravdu lze doporučit, jsou to nádherné trasy a cesty, které vás uspokojí. Ať už vyrazíte směrem na Fichtelberg přes Hubertky či opačným směrem na Ryžovnu , Abertamy, nebo na Jáchymov. Vlastně i při několika cyklovýletech na těchto stránkách nám byl Boží Dar startovním místem.

Jsou zde zároveň naučné stezky Božídarské rašeliniště a Blatenský příkop.

V roce 2006 se Boží Dar stal domovským městem Ježíška. Boží dar ježíšek A tento Ježíšek se svými pomocníky bude děti s rodiči provázet Božím Darem a Ježíškovou cestou. Ježíškova cesta je pro všechny malé i velké příznivce pohádek a českých tradic . Ježíškova cesta má dva okruhy. Malý okruh, určený těm nejmenším dětem, je dlouhý 5 600 m, velký okruh měří 12 900 m, je tedy pro zdatné turisty.
Více.

Středisko Boží Dar je jedním z významných středisek zimních sportů. A asi i nejvýznamnějším k dostupnosti ostatních středisek.

Na obec přímo navazují lyžařské areály NOVAKO a NEKLID s
Krušné hory  Klínovec kompletní nabídkou služeb pro lyžaře a snowboardisty. Skibusem lze dosáhnout lyžování na nejvyšší hoře Krušných hor – Klínovci.
Obec lemují desítky kilometrů značených upravovaných běžeckých tratí. V blízkosti obce se nachází 5 přeshraničních stezek s propojením do sousedního Německa s možností využití běžeckého areálu Oberwiesenthal – Fichtelberg.
V posledních letech proslul hromadný veřejný závod v běhu na lyžích – Karlův běh, v květnu pak navazující závod horských kol po stopách Karlova běhu s názvem Karel bike. Oba jsou již celostátními závody s mezinárodní účastí.

V provozu je vlastivědné muzeum, infocentrum, tenisový kurt a prodejní hala – tržnice. Obec nabízí 1200 lůžek v ubytovacích zařízeních všech typů.

Domovská stránka Božího Daru .

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz