Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

23. května 2009 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 045 x přečteno

Dětské lanové centrum v chomutovském Zooparku

Lanové centrum

Šplhat mezi stromy jako opice nebo se pohybovat
po sítích jako pavouk umožní malým návštěvníkům chomutovského Podkrušnohorského zooparku lanové centrum Lanáček, které se právě začalo stavět.

Vzniká na stromech naproti populárnímu výběhu medvědů. První zájemci si ho vyzkoušejí před začátkem letních prázdnin.„Návštěvníkům chceme nabízet co nejširší vyžití. Když k nám někdo přijde, zpravidla se tu zdrží na větší část dne. Malé lanové centrum umožní dětem, aby si užily, dospělí si zatím odpočinou na lavičkách v sousedství nebo se mohou občerstvit v nedalekém kiosku,“ uvedla Martina Pelcová z chomutovského zooparku.

Lanové centrum bude mít dvanáct překážek, které jsou inspirované světem zvířat. Budují se ve výšce od 30 do 150 centimetrů nad zemí, pod každou bude bezpečnostní záchytná síť.

Na kmenech stromů jsou připevněny dřevěné podesty – domečky, které poslouží jako odpočinková místa nebo se díky nim bude moci na cestě po lanech a závěsech předbíhat.

Pavoučí sítě, překážky i speciální závěsy „Lanáček hodně vychází ze života zvířat, aby bylo stále jasné, že je součástí zoo. Budou v něm pavoučí sítě, různé speciální závěsy a překážky a u nich i stylizované podoby zvířat, které připomínají. Pro děti by to mělo být velké zpestření,“ upozornila Pelcová.

Chomutovský zoopark výstavba centra nic nestojí. Pracuje na něm a provozovat ho bude firma Project Outdoor, která má lanová centra na několika místech v Česku.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – severní Čechy

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz