Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

22. listopadu 2009 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 2 512 x přečteno

Cyklostezka Bezručovo údolí

hory
Začátkem listopadu byla prodloužena stávající cyklostezka z Chomutova v Bezručově údolí z I. mlýna na II. mlýn. Délka prodlouženého úseku je 1200 metrů, tím se délka cyklostezky prodloužila na celých 5km.

Na nové trase najdeme 5 mostků. Zároveň jsou u mostků i brody. Je jen škoda, že v těchto dnech se zavřela restaurace na II.mlýně. Je to dočasně, nebo to skončí jako restaurace na III. mlýně? I když je faktem, že poslední dobou úroveň restaurace na II. mlýně malinko „upadala“. Pokud má někdo z čtenářů informace, jak to vypadá se zmíněným II. mlýnem, může je sdělit v komentářích.

cyklostezkaStavba je označována jako cyklostezka, ale s tímto výrazem by se dalo šetřit. Pro cyklisty je zde bezpečno jen dopoledne ve všední dny. V ostatní čas je to celkem nebezepčná stezka.

Ono je těžké, aby se na necelých třech metrech šířky dohodli jak cyklisté, pěší turisté, in-line bruslaři či pobíhajíci psi. Je omluvou pro inline bruslaře, že je to vlastně jediné místo, kde mohou provozovat svůj sport. A na městskou aglomeraci Chomutov – Jirkov čítající 70 000 obyvatel je 5 km opravdu málo.
V tomto by se město Chomutov mělo poučit a vzít si příklad např. ze sousedního Mostu.

Z bezečnostního hlediska na cyklostezce například chybí i kilometrovníky, v případě jakéhokoliv úrazu je pak složité nasměrovat k místu sanitku. Pokud se ovšem dovoláme, ale to je problém více míst v Krušných horách.

Smyslem tohoto článku není kritika výstavby cyklostezky, smyslem je, aby se zamyslel investor.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz