Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

06. května 2011 Rozhledny, pohledy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 2 364 x přečteno

Špičák u Přebuzi

hory

Najdeme jej necelé čtyři kilometry od Přebuzi v nadmořské výšce 990m, pokud vyrazíme po zelené turistické. Celá trasa je sjízdná i na kole, jen posledních 200 metrů, po opuštění zelené k samotnému vrcholu, musíme sedlo kola opustit.

Tento Špičák má i svoji turistickou známku, kterou můžeme pořídit na městském úřadě v Přebuzi či v penzionu Kovářská bouda.

Na samotném vrcholu je příjemné posezení v dřevěném altánku s jednostranným výhledem, na Krušné hory s celkem netypickým pohledem na hluboké údolí Rájeckého potoka, Bublavu a protější vrchol Bukovec (901m.n.nm).

Po návratu na zelenou a pokračování směrem od Přebuzi narazíme na křižovatku se studánkou – Fischerův pramen , zároveň ji najdeme v článku Porcus v Krušných horách

Kromě tohoto Špičáku, který je třetím nejvyšším Špičákem v Krušných horách a nedalekého Středního Špičáku (924), objevíme v těchto horách další Špičáky: Božídarský Špičák (1115 m), Špičák (730 m) u Horní Nivy , Nejdecký Špičák (748 m), Špičák (662 m) u Oseka, Pavlovský Špičák (695 m) u Hasištejna, Špičák (723 m) u Krásného Lesa – ten navíc leží v přírodní rezervaci Špičák, Špičák u Perštejna (618m) či Rudenský Špičák (926 m) u Vysoké Pece a Špičák leží i u Mostu

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz