Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

23. října 2014 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: 1 | 7 315 x přečteno

Krmelec na Ježíškově cestě

Krmelec je dřevěné stavení se stanovým přístřeškem, kde v zimním období, čase běžek oceníme teplo kamínek, které nám dodají pocit pohody a jistoty.

Slouží pro „přikrmování“ kolemjdoucích. Mohou to poznat jak cyklisté, pěšáci, tak právě v zimním období běžkaři. „Přikrmování“ se obvykle provádí po celý rok, kdy turistům vyhládne a chtěli by si i odpočinout.

Otevřeno celoročně kromě pondělí od jedenácté do páté odpolední. Pouze na podzim je otevřeno o víkendy a svátky.

Do krmelců se zakládá seno pro přikrmování jelenů, daňků či srnců. Kromě toho bývají krmelce ještě doplněny o korýtka, kam se vkládá tzv. liz, což jsou větší hroudy kamenné soli .

V tomto Krmelci se můžeme olizovat nad skvělými borůvkovými koláči, klobásky s medvědím česnekem. Nebo si můžeme pochutnat na polévce podávané v chlebu. Krmelec se zaváží jak alkoholickými tak nealkoholickými nápoji. Kromě toho bývá Krmelec doplněn venkovním sezením, kde i naši nejmenší koloušci si mohou hrát.

Obyčejné krmelce bývají nejčastěji umístěny v lese, tento Krmelec najdeme na poutavé Ježíškově cestě na Božím Daru.

Ježíškova cesta má dva okruhy. Malý okruh, určený těm nejmenším dětem, je dlouhý 5 600 m, velký okruh měří 12 900 m, je tedy pro zdatné turisty.
Na cestu vyrazí děti se svým doprovodem od Infocentra na radnici v městečku Boží Dar. Cesta má 13 zastávek, ke kterým dojdete po značených cestách a poznáte je podle pěkných domečků. V každém domečku čeká děti zajímavý úkol. Někde budou poznávat stopy zvěře, jinde stromy podle listů nebo plodů, v dalších zastávkách zase budou muset uhádnout, co k sobě patří nebo označit, co je správné. Na všech zastávkách bude děti vítat Ježíšek a jeho přátelé a pomocníci z Ježíškova světa.

Krmelec

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (3hlasů, průměr: 4,33 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz