Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

27. října 2008 Muzea a štoly

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 968 x přečteno

Hornické muzeum Altenberg

Vzdušnou čarou 4km od Cínovce se nachází Hornické muzeum vHornické muzeum v Altenbergu Altenbergu. Altenbergské propadliny vznikají již v roce 1620, z důvodu proboření poddolovaných lomů, které zde vznikly z těžby cínu a z důvodu vypalování lesů za účelem rozvoje osad. Velikost propadového trychtýře na povrchu zemské kůry je zhruba 2 hektary. Díky dále rostoucí těžbě se tato oblast zvětšila na velikost o průměru trychtýře 150 metrů a hloubky 400 metrů až do doby v roce 1991, kdy byla těžba cínu zastavena.

Do této oblasti propadlin je z důvodu nebezpečí dalších sesuvů vstup zakázán. Přesto je při skupinových procházkách s průvodcem možno přímo z okraje trychtýře Altenbergské propadliny, na zde za tímto účelem zbudovaném podestu, shlédnout celou fascinující scenérii těžební oblasti. Při následujícím putování jsou turisté dále vedeni po naučných stezkách k hornickému muzeu. Délka této cesty je zhruba 3 km, a délka prohlídky zhruba 1,5 hodiny.

Otevírací doba:

Provádění turistů je od května do října každou středu ve 13.30 hodin. Pro větší skupiny je možno předem domluvit i jiné termíny přímo v hornickém muzeu.

Více se dozvíte na domovských stránkách hornického muzea (jsou i v češtině) .

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz