Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

22. listopadu 2008 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 948 x přečteno

Z Kadaně a Klášterce na hory skibusem

Příznivce zimních sportů z Kadaně a Klášterce nad Ohří? budee vozit do zimních středisek Krušných hor speciální autobus. Na zavedení rekreační dopravy pro lyžaře, běžkaře a snowboardisty se dohodli zastupitelé obou měst. První zájemce sveze autobus 29. listopadu, jezdit by měl do konce března.„Dělali jsme průzkum mezi našimi obyvateli a o tuto službu byl zájem, takže očekávám, že ji budou lidé využívat,“ říká starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

Linka bude v provozu o víkendech a během vánočních a jarních prázdnin. V určené dny vyrazí autobus v 8 hodin ráno z Kadaně a na dalších dvou zastávkách nabere lyžaře v Klášterci nad Ohří. Poté už budou následovat oblíbené krušnohorské zimní destinace. „Budeme stavět v Měděnci na Alšovce a Horní Halži, linka končí na Božím daru,“ popisuje trasu Kulhánek.

V 16 hodin pak stejnou cestou zamíří skibus z Božího daru zpět do Kadaně.

Jízdenky budou k dostání v předprodeji v informačních centrech v Kadani i Klášterci. Lístek si v případě volných míst lze také zakoupit na jednotlivých zastávkách přímo v autobuse. Bez ohledu na nástupní stanici za něj cestující zaplatí 50 korun, v ceně je však i odvoz zpět. Pro čtyřčlenné rodiny je přichystána rodinná jízdenka za 150 korun.

Města jsou připravená i na variantu, že se bude chtít svézt více příznivců zimních radovánek, než pojme jeden autobus.

„Pokud se v předprodejích ukáže zvýšený zájem o naše služby, jsme s dopravcem domluveni, že přistaví další vozy,“ sdělil vedoucí odboru dopravy městského úřadu v Kadani Ivan Bejček.

Dopravu na Boží dar zajistí Dopravní podnik Ústeckého kraje, výdaje ve výši 180 tisíc si obě města rozdělí půl na půl.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – severní Čechy

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz