Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

08. června 2009 Rozhledny, pohledy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 944 x přečteno

Rozhledna Diana

Tuto rozhlednu najdeme v Podkrušnohoří, ale už vlastně v CHKO Slavkovský les, nad lázeňským městem Karlovy Vary.

Diana je nejmladší ze všech čtyř karlovarských rozhleden ( dalšími jsou Doubská hora, Goethova vyhlídka a Vyhlídka Karla IV ). Byla postavena v roce 1914. Rozhledna je 40 metrů vysoká a již od počátku je vybavena elektrickou zdviží. Vyhlídková věž prošla na konci roku 1997 rozsáhlou rekonstrukcí. V nočních hodinách je rozhledna osvětlena.

Na rozhlednu se lze dopravit lanovkou, jejíž nástupní stanice je v Mariánské ulici, cílová stanice poblíž rozhledny. Délka lanovky je 453 metrů, převýšení 167 metrů. Pěšky pak z města po modré turistické značce či po četných lázeňských cestách. Rozhledna je přístupná po celý rok.

Nadmořská výška: 556 m
Výška rozhledny: 40 m

Výhled:
z výšky 35 metrů lze vidět nejen celé lázeňské město, ale také vrcholky Krušných hor jako jsou .Z vyhlídkového ochozu můžeme spatřit prakticky celé Karlovy Vary, nahlédnout do údolí řek Ohře a Teplé a také shora obdivovat velkou část výletních míst v rozsáhlých lázeňských lesích. Severnímu obzoru dominuje hřeben Krušných hor s nejvyšší horou Klínovec, dále Plešivec či Tisovský vrch u Nejdku. Východ a jih zaplňují kopce Doupovských vrchů a Slavkovského lesa. Za dobré viditelnosti pak na západním obzoru spatříme i 70 km vzdálené vrcholky bavorského Fichtelgebirge ( Smrčiny ).

Na vrcholu kopce je i venkovní restaurace, za ní se mohou caparti potěšit z chovu několika domácích zvířátek.

Otevírací doba:
celoročně, denně

Diana

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz