Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

19. září 2009 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 726 x přečteno

Horký rybník a areál Eduard

Jáchymovsko je jednou z nejchladnějších a na srážky nejbohatších oblastí v Čechách
Rybník leží pod sjezdovkou, ve spodní části biatlonového areálu Eduard

Velice chladná, kyslíkem bohatá a živinami chudá voda Eliášova potoka a rybníčků na něm vytvořených je osídlena poměrně chudou zato ale zajímavou flórou a faunou. Můžeme zde pozorovat hejna vzácné střevle potoční, ojediněle se vyskytuje čolek horský a skokan hnědý. Ve skulinách hrází a břehů pravidelně hnízdí skorec vodní a konipas horský. Botanicky zajímavou lokalitou je sjezdovka nad Horkým rybníkem. Klimaticky extrémní podmínky Jáchymovska – jedné z nejchladnějších a na srážky nejbohatších oblastí v Čechách – dokládá výskyt plavuníku alpského,jehož domovem je především severní Evropa.

Dalšími zajímavými rostlinými druhy, jež zde můžeme obdivovat jsou prha arnika a hruštička menší. Nápadnými druhy motýlů širšího okolí rybnika je okáč černohnědý a ohniváček modrolesklý.

Areál Eduard najdeme nedaleko Abertamské křižovatky. Tento areál nabízí možnosti sportovního využití, ubytování a další aktivity.V rámci areálu se nachází lyžařská sjezdovka (svah 300 m dlouhý s lyžařským vlekem POMA), upravované běžkařské tratě a malorážková a vzduchovková střelnice.

Přes areál vede naučná stezka Jáchymovské peklo .

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz