Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

01. března 2010 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 401 x přečteno

Chomutov- Rudolice-Kálek-Kamenná Hůrka-První mlýn a Chomutov

Krušné hory: Chomutov- Rudolice-Kálek-Kamenná Hůrka-První mlýn a Chomutov
horské nebo krossové kolo (60% silnice, 40% terén) asi 46 km

Z Chomutova se vydáme přes sídliště Kamenná, až k odbočce na Boleboř a
hory
stoupáme pořád až do vesničky Jindřišská. Mineme hrázděné domy a jedeme po silnici až do Boleboře. (z Boleboře se to dá švihnout doprava a za vesnicí pak do prudkého kopce doleva po sjezdovce nahoru a vyjedeme u horského hotelu Svahová – jenom upozorňuji, že kopec je opravdu prudký a cesta nic moc, na druhou stranu točí tu opravdu dobrý Budvar.) My ostatní normální cyklisti si vychutnáme serpentiny, takže projedeme ve stoupání Boleboř a na křižovatce za vsí se dáme rovně trošku vpravo do dalšího stoupání.Po serpentinách vyjedeme až na nahoru a po zelené značce dojedem po silnici
(vlevo jezírko) na křižovatku (rovně Hora Sv. Kateřiny, vpravo Lesná nebo vysílač Jedlová) a dáme se do klesání vlevo, směr Rudolice v horách, po cestě podél potoka, potom lesem směrem ke státní hranici.

U hranic cesta pokračuje vlevo po zelené značce (potok i německo po pravé straně) a po menším stoupání přijedeme zadem do vesničky Kálek (hned po vjetí na hlavní silnici – vlevo penzion u Vítků dále nahoru po cestě
pak hospoda se Staropramenem).

Z Kálku vyjedeme směr Chomutov (u celníků zahnout vlevo dolů) a po silnici šlapeme až k odbočce vpravo na lesní cestu , dojedeme po cestě k jezírku a zahneme doleva do kopce na Kamennou hůrku, potom z kopce vpravo dolů a cesta se napojí u rybníka na modrou značku, po které vlevo klesáme směrem k vodní nádrži Kamenička. Cestou uvidíme po pravé straně Dieterovu štolu.

Po sjezdu z Kameničky zahnem doleva k Druhýmu mlýnu (nutno občerstvit) a potom v klidu Bezručovo údolím, dojedeme zpět do Chomutova.

hodnocení:

Hodnocení tras:
jen pro zdatné cyklisty; pěkná vyjížďka; zvládnete to

Autor: Pavel http://universalvmoste.blogspot.com/

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz