Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

28. července 2010 Rozhledny, pohledy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 407 x přečteno

Zrozený horský hotel Partyzán

hory

Znovuzrozený horský hotel Partyzán

Horský hotel Partyzán – Strážiště

Je jen škoda že už to nebude nikdy rozhledna.

Výhled v zimě z Partyzánu na Jedlovou horu

Partyzán

Partyzán

Od neděle 31.7. 2010 bude otevřená dominanta Chomutova, horský hotel Partyzán. Už v těchto dnech se do areálu otevřenou bránou trousí pěšky i na kolech zvědaví Chomutované, aby si prohlédli, jak se hotel proměnil.

Pouze vyhlídková věž, na kterou jsou někteří pamětníci natěšení, zatím není přístupná a ani v budoucnu nemá sloužit široké veřejnosti.

„Je to z bezpečnostních důvodů. Chybí nouzový východ, navíc by se lidé trousili kolem pokojů, kde budou hosté,“ vysvětlil majitel hotelu František Donát. Budou tam pokoje, a tak si výhledu z ní užijí jen hosté nebo ženichové a nevěsty. „Chceme tam vybudovat svatební apartmá, rozložené do tří pater na obytnou část, ložnici a sociální zařízení,“ nastínil Donát. „Kdo u nás uspořádá svatební hostinu, získá tam navíc grátis svatební noc,“ přislíbil. Jak ale dodal apartmá bude dokončeno nejdříve na podzim.

Největší místností je kongresový sál, který se hodí i pro pořádání hostin. Sousedí s restaurací se stylovým barem a krbem. Plně vybaveno je také prvních čtrnáct pokojů v patře, kde nechybí sociální zázemí a plazmové televize. Pět z nich je napojeno na další, soukromou terasu. V dalších měsících majitel nechá dostavět a vybavit další pokoje. Celkem jich má být třicet pět.

Upraveny jsou i venkovní prostory s parkovištěm. Na centrálním trávníku jsou rozmístěny balvany do symbolického tvaru raka. „Je to tak trochu můj podpis,“ usmívá se František Donát. „Stavbu jsme oficiálně dokončili 26. června, kdy slavím narozeniny a vládne znamení raka,“ doplnil. Sám přiložil ruku k dílu. Například chodníky jsou vyložené kamenem, který vlastnoručně vyrubal.

Pracovní ruch na Partyzánu jen tak ale neustane. Do roka má vzniknout také wellness centrum a velké dětské hřiště. Jejich vznik je podmíněný tím, jestli se majiteli podaří získat dotace z evropských fondů. „Celý hotel jsem nechal vybudovat za ´své´, a tak bych rád, aby alespoň jeho nevýdělečnou část pokryly peníze z fondů,“ nechal se slyšet.

Horský hotel měl být otevřen už před šesti lety. Tehdy ale tato cenná památka shořela do základů a zbyla jen kamenná vyhlídková věž.

zdroj:text:chomutovsky.denik.cz

Jen nechápu pisatele (Miroslava Šebestová)
, jenž popisuje Horský hotel jako dominantu Chomutova. Není to jen dominanta majitele?? Z Chomutova není viditelný, Chomutov z něj není viditelný……..

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz