Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

01. ledna 2012 Muzea a štoly

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 906 x přečteno

Muzeum Becherovky

Víme, že likér Becherovka je nazýván zároveň třináctým pramenem? K tomuto pojmenování došlo v minulosti, kdy v Karlových Varech sloužilo k pitné kůře 12 pramenů. A jak víme v přiměřeném množství je Becherovka skvělý lék.
Po roce 1965 byl v Karlových Varech otevřen skutečný třináctý pramen, ale neoficiálně platí že 13. pramen je stále Becherovka.

A co nás čeká v muzeuu Becherovky?

Kromě expozice historických exponátů spjatých s Becherovkou navštívíte během prohlídky některé z původních výrobních a sklepních prostor, zhlédnete unikátní film natočený pro Becherovku bratry Cabanovými a ochutnáte několik specialit z muzejního baru. Na závěr můžete navštívit muzejní prodejnu a zakoupit si Becherovku za zvýhodněnou cenu, případně jinou lahev z širokého sortimentu firmy, a mnoho dalšího.

Expozice je umístěna v budově, kde se likér vyrábí už přes 150 let. Stavba prošla několika modernizacemi. V muzeu můžete spatřit třeba Becherovod, který jednotlivá sklepení spojoval, kamenné klenby jejich stropů, prastaré sudy s pestrým zdobením nebo historické láhve, jež nápoj uchovávaly.

Otevřeno:
Muzeum je pro veřejnost otevřeno denně, od 9,00 do 17,00 hod,
rezervace na tel. +420 359 578 142,
e-mail vstupenky@jan-becher.com
Výklad je možný v českém, anglickém, německém a ruském jazyce.

http://www.becherovka.cz/o_becherovce/

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz