Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

07. srpna 2013 Muzea a štoly

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 570 x přečteno

Chrám chmele a piva v Žatci

Návštěva muzea chmele a piva proběhla  při cykloýletu Do středobodu světa – do Chrámu chmele a piva .

Chrám Chmele a Piva je zábavný a poučný komplex sahající svými kořeny do bohaté tradice světoznámého chmelařského regionu. Během návštěvy tohoto turistického centra se Vám odhalí nejedno tajemství pěstování chmele a vaření dobrého piva.

Turistické centrum Chrám Chmele a Piva se skládá z následujících částí:

Chmelový maják odstartuje prohlídku Chrámu Chmele a Piva. Do útrob vyhlídkové věže Vás dopraví výtah, uvnitř kterého čeká první překvapení ve formě 3D animace. Na vrcholu věže se nachází vyhlídková plošina s rozhledem do žateckého regionu.

Labyrint se nachází v budově starého skladu chmele v sousedství Chmelového majáku. Na konci bludiště je ukryt poklad chmelařského regionu. Tato část prohlídky pro svou členitost bohužel není vhodná pro méně pohyblivé osoby.

Chmelařské muzeum se vyznačuje největší expozicí svého druhu na světě. Na ploše 4.000 m2 představuje vývoj chmelařství od raného středověku do současnosti.
Dozvíte se, proč se nejlepší chmel na světě sklízí právě na Žatecku a proč se musel již od středověku chránit před nekvalitními napodobeninami.

Chmelový orloj, jediný svého druhu na světě, zaujme netradičním zpracováním. Jako vše v Chrámu Chmele a Piva, má i tento hodinový stroj svůj příběh.

Minipivovar ,,U Orloje“ je logickým pokračováním prohlídky celého komplexu. Pivo se zde vaří před zraky návštěvníků. Názorně jsou vystaveny ingredience potřebné pro chutné a zdravé pivo.

Pivovarský restaurant nabízí prostor k oddechu pro příjemné posezení a ochutnání regionálních pokrmů. V letních měsících jsou k dispozici také místa ve dvoře pivovarské restaurace.

Klášterní zahrada o celkové ploše přes 8500 m2 nabízí zajímavé prvky – relaxační prostor s dětským hřištěm, fontány, voliery s ptactvem, výběh pro drobné zvířectvo, bylinkovou zahradu, místo pro kulturní vystoupení a mnoho dalších atraktivních detailů.

Renesanční Sladovna v Masarykově ulici je unikátní budovou, která byla dle průzkumu postavena již v letech 1573-1574. Dnes sladovna nabízí v přízemí informační kancelář s prodejem suvenýrů a veřejný internet s on-line informacemi o Žatci.

Otevřeno:  Březen – Říjen

Vstupné viz – Odkaz

Chrám chmele a piva

Chrám chmele a piva

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz