Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

26. listopadu 2006 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 213 x přečteno

Výlet do Marienbergu

V sousedním německém Marienbergu, navštěvovaném hlavně kvůli plaveckému areálu, byly letos otevřeny hned dvě lákavé turistické atrakce — Muzeum sasko-českého Krušnohoří a Koňský žentour na Rudolfově šachtě v městské části
Lauta.

Moderně pojaté muzeum sídlí společně s městskou knihovnou a kavárnou v impozantní budově Bergmagazínu, dřívější sýpce, která se po rozsáhlé rekonstrukci proměnila v jedinečné centrum německo-české kultury. Stálá expozice muzea se věnuje životu a tradicím v Krušných horách, historii města Marienberg a politickým vztahům mezi Saskem a Čechami ve dvacátém století. Převážnou část textů si můžete přečíst i v češtině. Nová atmosféra ve starých zdech čeká návštěvníky kavárny v přízemí Bergmagazínu, kterou lze i s přilehlou kuchyní pronajmout k soukromým akcím.

Koňský žentour, věrnou kopii historického těžebního zařízení, najdete u silnice B 174 vedoucí z Marienbergu směrem na Chemnitz. Po prohlídce výstavy s hornickou tématikou vás průvodce provede areálem žentouru se strojovnou a přebírací místností a odvážní se mohou vydat na prohlídku podzemní šachty. Ve středu (v období saských prázdnin) a o víkendech nabízí prohlídky také se zapřaženými koňmi. Neváhejte a přijďte poznat sasko-české Krušnohoří do Marienbergu. Vaši sousedé se na vás těší.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz