Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

21. ledna 2007 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 712 x přečteno

Z Kovářské k přehradě Cranzahl

Předpověď počasí a ranní pohledy webových kamer z oblasti Fichtelbergu a Bärensteinu, které ukazovaly, že na horách bude opět celý den jasno a slunečno nás nastartovali k cyklovýletu po horách.

Inverzní počasí a mlha, která se v nížinách udržovala již několik dní a nad Chomutovem ještě zhoustla nás provázela celou cestu až na Kovářskou.
Věděli jsme, že se za chvíli sluníčka určitě dočkáme. U odbočky na Č.Hamry začalo sluníčko vykukovat a dál cestou na Háje jsme šlapali s modrou oblohou Hájnad hlavou.

Na Hájích jsme odložili dlouhé rukavice a teplejší bundy a vyrazili směrem Háje – Nástup – Loučná – Oberwiensenthal – Oberwiensenthal Waldeck (hospůda Rotes Vorwerk) . Zde jsme zvolili modře značenou cestu k přehradě Cranzahl , kterou jsme po hrázi přejeli a dostali se tak na cestu pod Bärensteinem. Původně jsme chtěli dojet do Bärensteinu a do Vejprt na vlak, nádherná příroda okolí Fichtelbergu , slunečné a teplé počasí nás domů nepustily. Vrátili jsme se zpět po modré značce do vesničky Rothersehma .

Odtud jsme pokračovali po silnici směrem na Oberwiensenthal , po ujetí 3 km odbočili na cestu k lomu a vrátili se tak modře značenou cestu a zpět na Oberwiensenthal-Waldeck.

Zde jme se rozhodli pokračovat horní horizontální cestou do Oberwiensenthalu, ze které jsou nádherné výhledy na Klínovec, Loučnou a dolů na Oberwiensenthal přes který jsme se vrátili na Loučnou.

Na vietnamském tržišti u turistického přechodu na Loučné, kde jsme nakoupili již ráno, je možné koupit pití i jídlo před cestou do táhlého kopce na Nástup.

Přes Háje jsme dojeli zpět na Kovářskou a v hospůdce na náměstí jsme příjemně přečkali hodinku do odjezdu vlaku do Chomutova.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz