Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

17. listopadu 2008 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: 1 | 10 021 x přečteno

Krušnohorská magistrála – Krušné hory na kole

Už je jistě spousta cyklistů , kteří absolvovali Krušnohorskou magistrálu.Krušné hory  Klínovec Krásnou přírodou mezi lesy a loukami se přes celé Krušné hory vine cyklistická a běžecká Krušnohorská magistrála.

Provede vás celým pohořím z úplného západu republiky z Chebu až na severočeský Sněžník u Děčína, kde navazuje na Labskou trasu. Po celé délce je vedena po silnicích, takže je vhodná nejen pro pěší, ale zejména pro cykloturistiku. V zimě je pak vyhrazená pro běžecké lyžování. Trasa začíná u vodní nádrže Skalka v Chebu a přes známé Františkovy Lázně a Kraslice, proslulé výrobou hudebních nástrojů, vás postupně přivede do Krušných hor s nejvyšším vrcholem Klínovec (1 244m).

Celková délka trasy je 242 km a v celém jejím průběhu se na ní napojuje řada stezek a značených turistických cest pro pěší, cyklisty i milovníky bílé stopy.

Magistrála vede přes celé pohoří, které pokrývají zejména horské smrkové lesy, obklopené rozsáhlými rašeliništi a pestrobarevnými loukami. Nejvíce rašelinišť je mezi Kraslicemi a Božím Darem, kde se nachází státní přírodní rezervace Božídarské rašeliniště a nejvyšší sopka střední Evropy, čedičová hora Špičák. Na rašeliništích také žije několik vzácných živočichů, jako jsou třeba střevlíci a tetřev hlušec. Ať už budete cestovat po vlastních nebo na kole, Krušnohorská magistrála Vám v každé roční době nabídne něco nového a zajímavého.

Kompletní trasa Krušnohorské magistrály:

Cheb
Františkovy Lázně
Vojtanov
Luby
Kraslice
Bublava
Jelení
Horní Blatná
Boží Dar
Měděnec
vodní nádrž Přísečnice
Hora Sv. Šebestiána
Kalek
Mikulovice
vodní nádrž Fláje
Nové Město
Cínovec
Fojtovice
Krásný Les
Sněžník

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz