Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

02. prosince 2008 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 346 x přečteno

Abertamy – Auersberg – Abertamy

Již po několik let a to dokonce 2-3 krát do roka jezdím Ausbergdo této časti Krušných hor, neboť je zde opravdu nádherně. Proto i tento cyklovýlet je z této části Krušných hor.

Tentokrát si uděláme výlet z Abertam na rozhlednu Auesberg a zpět do Abertam. Bylo to konkrétně letošní léto s cyklisty z Chomutova.

Abertamy jsme opustili po zelené kolem Větrova, lesem až na asfaltku , která nás dovedla, odbočíme-li vlevo, do Horní Blatné . Jelikož už před Horní Blatnou byl jeden prasklý řetěz , tak nebylo zbytí a už v deset ráno jsme drželi v ruce půlitry a čekali na kamaráda na náměstí u Modré hvězdy. Trvalo mu to dvě piva, ještě že byl celkem zručný ..

Z Abertam pak směrem naNové Hamry , po 2,5 km začíná vpravo cyklostezka č.36 , doveze nás až do bývalé Jelení , my pak za Jelení nepokračujeme po č.36, ale odbočíme vpravo po asfaltce a za chvili budeme na pěším přechodu do Německa. Za přechodem na nás čeká červená turistická , směrem vpravo , souběžně s červenou se objevi zelená , která nas nasměruje až na vrchol rozhledny. Pozor, je to dost velké stoupání. A navíc je to přímá silnice , takže člověk vidí co ho ještě čeká. Po pokochání , občerstvení se za eura ( je tam výletní restaurace) vyrážíme zpět.

Cestu zpět do Čech zvolime nejkratší možnou tedy už jen po zelené do Johanngeorgenstadtu, který je spojen s Potůčky pěším přechodem, který je umístěn na kraji ohromné Ho Či Min tržnice. Z Potůčků do Abertam vede několik cest a každá je hezká. Tak pro změnu bych zvolil z Potůčků přímo po silnici na Horní Blatnou (stejně auta nejezdí) , asi po 500m je vpravo cyklostezka č.2004, tou dojedem až k místu kde jsme se za Horní Blatnou napojili na cyklostezku č.23 , hezké , milé , krušnohorské. Návrat bych nechal už na vlastním úsudku jestli se vrátit cestou kudy jsme přijeli do Horní Blatné či např. přes Pernink do Abertam. Pokud se vydaří počasí tak se mají naše oči nač těšit.

Celý výlet čítá 50km , takže je to opět i pro baby.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz