Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

15. prosince 2008 Obce a místa

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 2 292 x přečteno

Kurort Oberwiesenthal, proč jej navštívit ?


Nálezy stříbrných rud na Fichtelbergu podnítily r.1527
Fichtelberg založení plánovitě budovaného otevřeného hornického města ( od r.1530 má městská práva, od r. 1935 statut lázeňského města). Toto nejvýše položené město v Německu ( výška na náměstí je 914m) na úpatí 1214 m vysokého Fichtelbergu (nejvyšší hory v Sasku) je nejvýznamnějším střediskem zimních sportů v Krušných horách .

Úzkokolejná dráha Cranzahl – Oberwiesenthal dlouhá 17km přepravuje od r. 1897 četné turisty a překonává výškový rozdíl 287m. Je to jediná úzkokolejná dráha (rozchod kolejí 750mm), která je v Euroregionu Krušnohoří dosud v provozu.

Různé rekreační aktivity nabízejí okouzlující Oberwiesenthalokolní horská příroda. Jsou zde nepřeberné možnosti pro turistiku, lyžování, jízdu na horském kole nebo atletické činnosti. Jedná se o přibližně 150 km turistických a cyklistických tras, 60 km běžeckých tras , které jsou vždy upraveny a připraveny.

Široká škála sportovních zařízení, jako tenisové kurty, bowlingové dráhy, fitness, nordic walking. Pro lyžaře a snowboardisty nabízí 7 lyžařských vleků s různým stupněm obtížnosti, stejně jako v Halfpipe snowboard park s výbornými podmínkami a skvělou U rampou. V létě se zase můžeme projet na sáňkách v plechovém korýtku.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz