Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

03. února 2009 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 990 x přečteno

České a saské zámky si udělají reklamu


Červený Hrádek – Saský zámekAugustusburg Augustusburg se podle celoněmeckého průzkumu dostal do TOP 10 nejatraktivnějších turistických zajímavostí v zemi. Turisty oslovil třeba sbírkou historických kočárů a nebo motocyklů, ale také jako romantické místo vhodné pro svatbu či rodinnou oslavu.A právě s ním budou spolupracovat i zámky z české strany Podkrušnohoří Červený Hrádek u Jirkova a Klášterec nad Ohří . Spolu s dalšími dvěma zámky v Sasku, Scharfensteinem a Lichtenwaldem , chtějí společně lákat turisty z obou stran hranice i ciziny.

„Všechny tyto zámky jsou od sebe jen několik desítek kilometrů. Jsou to takové krušnohorské perly. Když turista přijede na jeden, není důvod, proč by se tam neměl dozvědět o dalších. Právě propagace je pro památky a turistické zajímavosti velmi důležitá – lidé o nich musí vědět, jinak nepřijedou. V tom chceme spolupracovat a pomáhat si,“ uvedl Bedřich Fryč, ředitel jirkovské městské organizace KVIZ, která Červený Hrádek spravuje.

Zámky se představí pod společným jménem (jedním z návrhů je právě Pět perel Krušnohoří), budou mít informační materiály ve stejné grafické úpravě, chystají billboardovou kampaň v Česku i Německu a také společné suvenýry.

„Připravujeme třeba populární Člověče nezlob se jako pouť mezi těmito zámky. Domečky pro figurky budou vždy na jednom z nich,“ prozradil Fryč.

„Pro nás je zajímavé získat německé turisty a pro saské zámky zase naše. Češi čím dál víc jezdí na výlety za hranice. Augustusburg pro ně připravuje třeba audioprůvodce v češtině, Scharfenstein zas české brožury. Pod společnou značkou a logem budeme atraktivní i pro cestovní kanceláře,“ doplnil.

„Reklama je finančně náročná, účast na veletrzích také. Tato spolupráce nám umožní se lépe prezentovat. Němečtí turisté mají rádi porcelán, a právě to my nabízíme. Pokud se nám podaří získat o deset procent víc návštěvníků, bude to skvělý úspěch,“ řekl Petr Hybner, ředitel zámku v Klášterci nad Ohří.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – severní Čechy

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz