Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

23. dubna 2009 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 120 x přečteno

Z Chomutova na Wolkenstein a za krokusy

wolkenstein

Oproti minulému cyklovýletu, který nám nabídl Poohří , nás nyní čeká „výživný“ cyklovýlet do německé části Krušných hor.

Zároveň bych chtěl smeknout před drahou polovičkou, při tomto cyklovýletu zvládla celých 101km.
Tento výlet, jehož cílem bylo hezké městečko Wolkenstein, lze na pomezí března a dubna zpestřit návštěvou vesničky Drebach , která je slavná svými krokusy. Vzdálená od Wolkenstainu je pouhé 4km. No a my jsme si výlet zpestřili touhou tyto krokusy spatřit.

Tentokrát jsme si směr na přechod Hory Svatého Šebestiána vybrali přes Kameničku až k Novému Domu, kde jsme najeli vlevo na červenou, dále přes Hadinec, stále po červené a po mírném stoupání odbočíme na panelku, která nás doveze na Pohraničí a pak je to u jen kousíček na přechod Hory Svatého Šebestiána.

Dále do Reitzenhainu, kde na první křižovatce doleva a po asi 50m doprava do lesa po zelené . Pak lesem, postupně přecházejícím v hezké údolí s loukami a nádherně meandrujícím potokem mineme postupně dvě závory.

Za tou druhou se dáme vpravo okolo vodního mlýna, podjedeme kamenným mostkem
na cyklostezku, zelenou značenou vpravo po proudu říčky. Čeká nás necelých 15 km hezkým údolím, cyklostezka krásně rovinatá, vedoucí souběžně se silnicí. Pohodička. Hlavně si stále všímat zeleného značení. To nás pak doveze až do půvabného Wolkensteinu , kde můžeme navštívit známý zámek, či se občerstvit v restauraci, vytvořené ze železničních vagonů.

Pro ty zdatnější nebo ty, kteří prahnou po krokusech využijí z Wolkensteinu červené turistické, která je po 1km doveze na křižovatku, kde si všimneme směrovníku Drebach. Vesnička je krásná, pouze je v údolí a krokusy už to také letos měly za sebou.

Takže i když jsme krokusy neviděli, výlet to byl povedený a bylo to zase něco nového.
Jelikož jsme byli až v Drebachu, vrátili jsme se do Chomutova stejnou trasou.

V okolí Wolkensteinu najdeme také horolezeckou oblast Wolkensteiner .

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz