Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

01. května 2009 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 3 563 x přečteno

Objevujeme Krušné hory v Německu

Cílem tohoto výletu bude jak Smalzgrube, kde najdeme starou restaurace AmWildbach kamennou vysokou pec , tak návštěva německé hospůdky , kde se platí i v korunách a navíc je zde pro cizáky 30% sleva. Zároveň povede částečně po trase minulého výletu na Wolkenstein , pouze v opačném směru.

Naším záměrem je dostat se v prvé řadě na hráz Přísečnické přehrady , kde za ní odbočíme vpravo na Kryštofovy Hamry.

Nejkratší možná cesta na přehradu je z Bezručovo údolí v Chomutově na Horu Svatého Šebestiána, kde okolo tržnice vjedeme na cestu .
Že jedeme po správné cestě nám dosvědčí nejprve malý brodek a poté krmelec po pravé straně. Potkáme sice na této cestě dvě odbočky vpravo, my se pořád stáčíme vlevo. Cesta nás doveze až na asfaltku (modrá turistická) a odbočíme-li na ní vlevo, dorazíme až na zmíněnou hráz.

Z hráze pak na Kryštofovy Hamry, kde je přechod , přes který pak pokračujeme příjemnou cestou lesem až do Schmalzgrube.

Zde nás bude zajímat zelené značení, které nás podél údolí a krušnohorských lesů dovede až do Steinbachu. (Pokud bychom hned zkraje Schmalzgrube najeli na modré značení přijedeme na Satzung, kde najdeme známe varhany .)

Restaurace je přímo na turistické trase, na okraji vesnice. Ve Steinbachu je také hezké vlakové nádraží, vede tudy železniční trať romantickým údolím Přísečnice . My pak stále po zelené, souběžně s železnicí necelé tři km na rozcestí kde se bude zelená dělit. (Při minulém výletě jsme zde objevili při výletě na Wolkenstain) .

Nachází se zde zároveň dřevěná maringotka, která přes víkendy slouží jako osvěžovna. Odbočíme vpravo po zelené, okolo mlýna a pak krásným údolím, poté zdravým krušnohorským lesem na Reitzenhain a přechod Hory Svatého Šebestiána. Kudy pak z přechodu do Chomutova nechám na libovůli, cest kudy nazpátek je, jak se říká mraky.

Zřejmě nejkratší možná cesta do Chomutova je ta, pokud pojedeme asi 1km po hlavní silnici z přechodu, u ocelového stožáru odbočíme na asfaltku, na prvním rozcestí stále rovně, přes Hadinec a stále po asfaltové hřebenové cestě, vedoucí nad přírodní rezervací Buky nad Kameničkou a končící na přehradě Kamenička .
Celková délka výletu čítá pohodových 60km

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz