Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

27. června 2009 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 468 x přečteno

Uhelné safari v Podkrušnohoří

Myslíme-li si, že je chimérou absolvovat safari po hnědouhelných dolech, není tomu tak. Zájem o bližší poznání měsíční krajiny na
severu Čech v poslední době vzrostl natolik, že se zdejší těžební firma rozhodla kromě dobývání uhlí speciálně věnovat také cestovnímu ruchu.

V nabídce je pět výletních tras po velkolomech , na nichž návštěvníci mohou spatřit při práci rypadla, pásové dopravníky, zakladače a čistírny odpadních uhelných vod nebo si užít adrenalinové jízdy speciálním terénním vozem po příkrých srázech na dně dolu ČSA.

Některé trasy vedou již po vytěžených místech a zde se můžeme přesvědčit, jak zdárně probíhá rekultivační činnost, tedy obnova podkrušnohorské přírody.

Protože je „Uhelné safari“ novinkou, do konce letošního roku jsou prohlídky zdarma.

Skupinové exkurze probíhají od počátku dubna do konce října, vždy v pracovní dny (pondělí – pátek) po předchozí domluvě termínu. Start každé exkurze je od budovy Czech Coal Services a.s., V. Řezáče v Mostě v 10:00 hodin, pokud není s žadatelem domluveno jinak. Věková hranice 14 let, nezletilí v doprovodu.

Žadatelům-jednotlivcům bude nabídnut termín po soustředění odpovídajícího počtu žádostí: 9 či 15 osob.

Registrační formulář naleznete zde .

Exkurzi bez vstupu do lomu absolvuje žadatel vlastním dopravním prostředkem za doprovodu průvodce z Czech Coal Group (okruh zhruba 55 km).

Při vstupu do lomu kombinace dopravy: žadatel o exkurzi přijede k vrátnici těžební lokality a přesedne do terénního vozidla, kterým absolvuje část v lomu, rekultivační okruh pak opět vlastním dopravním prostředkem.

Czech Coal Group

Uhelné safari

E-mail: safari@czechcoal.cz

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz