Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

18. září 2011 Tipy na výlety

Oblasti: , , | Komentáře: zatím žádný | 975 x přečteno

Z Chebu na Bismarkovu rozhlednu, cyklostezkou č. 204 Ohře do Karlových Varů

Po příjezdu vlakem do Chebu jsme zamířili do centra. Prohlédnout si náměstí Jiřho z Poděbrad se známým Špalíčkem a také na ranní kávičku a první rozjezdové. V místním Infocentru jsme se zásobili dalšími plánky a mapkami a vyrazili ještě prohlédnout Chebský hrad, podhradí a potom už na rozhlednu.

Stále po cyklostezce (řeka po pravé ruce) k vodní nádrži Skalka. U posledních domů sídliště jsme přejeli louku k silnici č. 606, ze silnice odbočili doleva podle směrovky na Bismarkovu rozhlednu. (cyklostezka č. 2164). Cesta mírně stoupá a zavede nás ke zbytkům kostela Sv. Anny se hřbitovem, ale rozhledna není stále vidět, jen vzdálený vysílač. Až v dalším lesíku zase stoupání a už krasavici vidíme! Pěkná stavba, pěkné  rozhledy, i Honza byl spokojen, v blízkosti rozhledny našel kešku.

    Všem bych doporučovala vracet se zpátky do Chebu stejnou cestou, zase jet kolem řeky až ke kruhovému objezdu a dál po ulici Pražská (silnice č. 606). Na druhé křižovatce (před železničním viaduktem) odbočit doleva a hned první ulicí doprava – Tršnická., směr Hradiště.Na mapě je značení cyklostezka  2069, ve skutečnosti je značená č. 6.

My jsme podle návrhu kolegy zvolili návrat z rozhledny cyklostezkou č. 2177 přes Pelhřimov a potom jsme se přes Cheb motali. No nic.

Za obcí Hradiště u železničního přejezdu jsme odbočili doprava a pěknou silničkou s minimálním provozem jsme přejeli nadjezdem silnici R 6 a dojeli k můstku přes řeku. Vokov. Vlevo je pěkná kaplička Sv. Jana Nepomuckého, my jsme ale zabočili doprava a tam už je značení cyklostezky č. 204.

Stezka je pěkná, nová, ale shodli jsme se, že kdybychom občas nezabloudili, protože značení není nic moc, tak je to proti našim zlatým horským cestám nuda. Podle stezky je dostatek příležitostí se občerstvit a kousek před Kynšperkem je i pěkně opravený zámek Mostov.

Z Kynšperka už jsme jeli  většinou kolem řeky do Sokolova , v Lokti jsme za nádražím odbočili doprava do parku a uličkami jsme hrad podjeli. To je taky novinka.. A dál  po velmi rozmoklé cestě (ráno tady pršelo) okolo Svatošských skal do K. Varů.

Vzhledem k tomu, že se mi splnilo přání poznat novou cyklostezku a taky že jsme se všichni vrátili v pořádku, hodnotím výlet jako úspěšný.

[google-map-sc width=“580″ height=“400″ margin=“0″ zoom=“11″]

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz