Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

09. listopadu 2012 Událost

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 578 x přečteno

Krušnohorský advent na Božím Daru

Letos premiérově. A jak úžasně poetické…

Úžasný předvánoční čas v Ježíškově městečku Boží Dar nabídne zdarma návštěvníkům Krušných hor o každém adventním víkendu zajímavý program, provoněný klasickým českým vánočním cukrovím, neodolatelnými německými štolami a svařáčkem nebo čajem na zahřátí. Určitě si nenechte ujít o druhém adventním víkendu Ježíškovy vánoční trhy na náměstí a vánoční koncert saského sboru Chorensemble Oberwiesenthal v kostele Svaté Anny v sobotu 8.prosince v 16.00 hod.

Ježíškův vánoční trh nabídne na náměstí Božího Daru návštěvníkům originální dárky z krušnohorských dílniček. Ochutnáte božídarskou klobásku, punč z Perninku, koláčky od božídarských babiček nebo jogurt a sýry z Boru. Až si ukováte vánoční zvonek u kováře, určitě pomůžete Ježíškovi vybrat i nějaké dárečky pod stromeček. A večer si budete moci zapálit svíčku z Ostrova, nalít zaručeně domácí čaj z Nejdku, z tašky z Ostrova vyndat čepici z Božího daru, šperky z Klášterce nad Ohří a u adventního věnce z Perninku začít vypisovat přáníčka z Horní Blatné.

Návštěvníky Boží Daru vánočně naladí v duchu krušnohorských tradic koncert saského sboru Chorensemble Oberwiesenthal v kostele Svaté Anny v 16.00 hod. s ochutnávkou českého cukroví a německých vánočních štol. O tradiční výzdobu kostela se postará výrobce dřevěných pyramid a ozdob Kunstgewerbe Taulin z Oberwiesenthalu.

A dárky?
Dárky také budou, každý návštěvník kostela si odnese jako vzpomínku na Česko-německý Krušnohorský advent dřevěnou ozdobu na stromeček z tradičních saských dílen. Celý projekt vznikl díky nadšení a chuti„krušnohorců“ oprášit staré tradice.

Na adventních trzích na Božím Daru se bude také jako na jediném místě v karlovarském Krušnohoří křtít a prodávat benefiční kalendář Krásy Krušnohoří 2013. Přítomni budou fotografové a zástupci Nadačního fondu Obnova Krušnohoří. Kalendář je formátu A2 s papírovým přebalem. Ideální dárek k vánocům. Cena 380 Kč. Jeho nákupem podpoříte drobné projekty vedoucí k obnově Krušnohoří. Zakoupit si zde také můžete knihy Krušný ráj 2 a Tváře Krušnohoří za bezkonkurenční cenu.

Krušnohorský advent


1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz