Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

11. listopadu 2013 Železnice, lanovky

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 2 406 x přečteno

Vlakem do Drážďan

Brožuru s jízdním řádem a spoustou dalších tipů a zajímavostí si můžete stáhnout ze stránek www.vvo-online.de.

Tento soubor obsahuje popis, přehlednou mapku tras a ceny síťové jízdenky Labe-Elbe, která platí v autobusech a vlacích (Os a Sp) v Ústeckém kraji a v regionálních dopravních prostředcích VVO v Sasku (VVO = Verkehrsverbund Oberelbe tj. Dopravní svaz Horní Polabí).

Jízdenka Labe-Elbe platí v Čechách

Síťová jízdenka Labe-Elbe (používá se také dřívější název „REGIONet“) nabízí výhody integrované jízdenky vhodné pro celodenní cestování v Ústeckém kraji nebo při cestě do Drážďan a okolí. Na jednu jízdenku máte možnost cestovat všemi vlaky ČD (vlaky kategorie EC jen na území Ústeckého kraje), vlaky Trilex společnosti Vogtlandbahn a linkami smluvních autobusových dopravců, včetně městské hromadné dopravy v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Litvínově, Chomutově, Jirkově a Lovosicích. Je ideální pro skupinové turistické výlety i pro běžné cestování, protože není omezena na určité dny, ale lze ji zakoupit a použít každý den v týdnu.

Tato jízdenka zároveň spojuje Ústecký kraj a Sasko, kde můžete využívat prostředky veřejné hromadné dopravy zahrnuté do sítě dopravního svazu Horní Polabí (VVO). Velmi oblíbená je zejména při cestách do Drážďan a okolí. Mimo to lze jízdenku částečně uplatnit při cestách do oblasti dopravního svazu ZVON kam zasahují autobusové linky 409, 410 a železniční linka Trilex (platí v úseku Rybniště – Zittau).

Jízdenka platí od zakoupení do 4 hodin následujícího dne a zakoupit ji lze v pokladnách ČD a předprodejích smluvních autobusových dopravců, u kterých lze zároveň na jízdenku cestovat (Autobusová doprava s.r.o. Podbořany; Autobusy Karlovy Vary a.s.; Autobusy Kavka, a.s.; BusLine a.s.; ČSAD Slaný a.s.; Dopravní podnik města Děčína, a.s.; Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s.; Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a.s.; Dopravní podnik města Ústí nad Labem a.s.; Veolia Transport Teplice s.r.o.)

Je možno využít služeb Českých drah formou těchto slev:

Skupinová víkendová jízdenka+Německo
Jízdenka platí pouze o víkendech a v Německu platí jen na regionální dopravu (tj. neplatí na vlaky EC, IC a ICE).
Skupinová víkendová jízdenka+Německo

Včasná jízdenka Praha – Dresden+VVO
tam: EC 178
zpět: EC 179
Včasná jízdenka Praha – Dresden+VVO

Cestování na trati Liberec – Zittau – Varnsdorf – Rybniště/Seifhennersdorf
Ve vlacích společnosti Vogtlandbahn na trati Liberec – Zittau – Varnsdorf – Rybniště/Seifhennersdorf můžete použít vybrané typy jízdenek Českých drah…
Liberec – Zittau – Varnsdorf – Rybniště

EgroNet
Jednodenní síťová jízdenka EgroNet je ideální pro cestování v euroregionu Egrensis (Karlovarský kraj a německé příhraničí)…
EgroNet

Libnet+
Výhodná jednodenní síťová jízdenka Libnet+ je určena pro cestování v Libereckém kraji a v německém a polském příhraničí. Jízdenku je možné využít ve vybraných vlacích a autobusech..
Libnet+

Labe – Elbe
Výhodná jednodenní síťová jízdenka Labe – Elbe umožňuje snadné cestování na české i německé straně hranice. Platí v Ústeckém kraji a v německém příhraničí…
Labe – Elbe

vlakem do Drážďan

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz