Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

14. července 2016 Rozhledny, pohledy

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 891 x přečteno

Vyhlídka nad Kotvinou s krásnými rozlety

Doupovské hory, odkud máme Krušné hory stále na dohled, leží převážně na pravém břehu řeky Ohře, jen velmi malá část mezi Ostrovem nad Ohří a Perštejnem zasahuje i na břeh levý. Název získaly podle zaniklého města Doupov. Doupovské hory jsou tvořeny třetihorními sopečnými materiály. Mají podobu ploché hornatiny kruhovitého půdorysu, jejíž nejvyšší vrcholy o výšce 700 až 934 m obklopují oválnou sníženinu ležící v úrovni přibližně 550 m.

Na samotný vrchol lze dorazit buď lesní cestou od zříceniny hradu Egerberk – Lestkov či autem po silnici od stejnojmenné vesničky. V obou případech dorazíme na „parkoviště“ / 50.3587086N, 13.1790844E/. Pokud si stoupneme čelem k lesnímu porostu máme dvě možnosti. Cesta stoupající rovnou před námi vede na Černý vrch což je nejvyšší bod /678m/ tohoto masivu, výhledy z něho jsou nicotné. A cesta na vrcholu končí. Já si vybral samozřejmě tu špatnou, tu končící na vrcholu bez rozhledu.

Z toulání po horách znám na stromech značení o dvou bílých či červených pruzích. Tentokráte se zjevily dva žluté pruhy na vrcholu Černého vrchu na konci cesty, na stromech směřující k pomyslné vyhlídce nad Kotvinou. Po 500 metrech jsem se, navigován žlutými pruhy, na vyhlídce objevil.

Proto je vhodnější se z „parkoviště“, pokud jste cyklista, vydat se vlevo, kdy asi po kilometrovém tlačení kola po široké lesní ale vcelku stoupající cestě si vychutnáme jeden z nejhezčích pohledů na Krušné hory. Úžasné místo. Místo stvořené i pro paragliding. A odměnou byl nejen krásný rozhled ale i půvabný pohled na sličnou paraglaidistku s jejími krásnými rozlety.

Toto nikdy nepochopím, ač je výhled z výšky 636 mnm a vzdálená hradba Krušek má dokonce 1244 mnm tak je stejně pocit, že jsou jaksi nižší než těch 636 ….

Asi to bude to tím že je země kulatá?

Vyhlídka nad Kotvinou

Vyhlídka nad Kotvinou

Vyhlídka nad Kotvinou

Vyhlídka nad Kotvinou

Vyhlídka nad Kotvinou

Vyhlídka nad Kotvinou

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz