Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

05. dubna 2012 Údolí

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 735 x přečteno

Bezručovo údolí opouští zima

V okolí Chomutova patří Bezručovo údolí určitě mezi nejnavštěvovanější a nejhezčí místa. Bezručovo údolí je vlastně  „brána neznámá“  do Krušných hor.

Je až s podivem, že je spousta chomutováků, kteří to znají jen do míst bývalého III. mlýna  a pak už je to pro ně kraj nepoznaný. Přitom jen kousek od tohoto místa, necelé dva kilometry leží třeba nádherná Kamenička.

Vydáme-li se tedy z Chomutova Bezručovým údolím prvních pět kilometrů,  počítejme s tím, že  turistů potkáme asi hodně – nedivme se – souběžně se silnicí vede cyklostezka vhodná i pro in-line bruslaře a je hojně využívána i pěšími turisty. Můžeme se zároveň  občerstvit  jak na  I. tak II. Mlýně . V místech kde stával v 70. letech  III. Mlýn to ale  teprve začíná.

Lidí ubývá, in-line bruslaři úplně zmizí, a už jen občas potkáme cyklisty a vyjímečně pěšáky.

Pokud se dáme vlevo čeká nás Křimovská přehrada, nezvolíme-li tento směr ale vydáme se rovně tak  po  padesáti  metrech nás čeká „vidlička“, vlevo je to do vrcholových partií Krušných hor až do Hory Svatého Šebestiána / což je vlastně pokračování samotného Bezručova údolí /, vpravo na Kameničku a stejnojmenným údolím . Samozřejmě, že všechny tři cesty vedou až na vrcholky Krušných hor.

Zhruba v polovině Bezručova údolí objevíme jak hájenku u Tišiny, poutavý článek si můžeme přečíst v tomto článku , tak cestičku vpravo, která nás dovede až k Medvědím vodopádům.

Po celou dobu nás údolím doprovází říčka Chomutovka, víme kde vlastně pramení? Zjistíme v tomto článku .

Zajímavostí údolí nad Kameničkou je pak zase  Dieterova štola.

Tak teď už nám nezbývá než tato údolí navštívit.

Nad Tišinou

Bezručovo údolí

Bezručovo údolí

nad Dieterovou štolou

Kamenička

Medvědí vodopád

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz