Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

02. srpna 2013 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 525 x přečteno

Krušky opět nezklamaly

Opět jsem si dopřál několikadenní úprk do hor. Jsou to neskutečné chvíle svobody a pohody, když si na pár dní zmizím  do Krušek.

Poznávání nových míst, nových lidí.

A zrovna tento útěk měl všeho vrchovatě. Tentokráte to nebylo první den po vlastní ose, ale využil sem služeb ČD a nechal se dovést vlakem z Chomutova do Ostrova. Hned ten den  jsem potkal skvělého parťáka, či spíše parťačku, kterou jsem poznal díky Facebooku. A ač oba cyklisté, „rande“ bylo v minipivovárku u Hastrmana .  A začalo odhalování „intimních  míst“ okolo Merklína, Hroznětína či Pstruží. Ať to byla návštěva lomu u Hroznětína , zmínka o zrenovovaném židovském hřbitově, bývalé papírny ve Pstruží či ukázka malé vodní elektrárničky a debata s jejím majitelem, panem Zavázalem.

Druhý den byl výlet do německé části hor a návštěva zámku ve Schlettau , přečerpávací elektrárny Markersbach . A večer seznámení s primovou  kuchařkou Vlastičkou v restauraci U Medvěda, kde sem vlastně trávil celé čtyři noci. Jelikož ženat, tak samozřejmě samotinký.

Třetí byl odpočinkový, navštívil sem duši a srdce Krušných hor – Přebuz – Jelení – Rolavu . Po návratu, občerstvení a focení odcházejícího dne proběhlo seznámení s milým párem z Plzně, ač vlastně Šumaváci, tak do Krušných hor rádi jezdi. A naše společná návštěva  restaurace na náměstí v historii opředeném domě nám v dobrém slova smyslu vyrazila dech. Návštěva Hornoblatenského živoucího i neživoucího panoptika byla neskutečná.

Čtvrtý den byl opět do Erzgebirge – návštěva továrničky na výrobu dřevěného uhlí , tedy  milířů v Krušných horách,  pokoukání  na nejvyšší vodopády, tentokráte bohužel bez vody či návštěva největší přehradu Eibenstock.

A poznatek? Krušné hory nezklamaly a rada?  Nejlepší je se seznámit s kuchařkou hned první den, pak se nemusíte bát, že by jste viděli dno talíře. A k tomu mě ještě po všechny čtyři dny obsluhovala pohodová, sličná slečna Bára, první den to bylo v minipivovárku U Hastrmana, aby tím dnem tam skončila a její profesionální kroky směřovaly zrovna do Horní Blatné, k Medvědovi.

Děkuji Krušným horám, děkuji obyvatelům těchto hor za krásné chvíle.

Ostrov

lom u Hroznětína

pohled z přečerpávací přehrady

Přebuz

milíře u Sosa

Ryžovna

Ryžovna

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (2hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz