Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

21. ledna 2007 Tipy na výlety

Oblasti: , , | Komentáře: zatím žádný | 1 526 x přečteno

Kovářská -Boží Dar-Oberwiensenthal

Webová kamera na Bärensteinu v 7 hodin ráno a předpověď počasí na ráno i Oberwiensenthal
odpoledne slibovala opět sluněčné počasí. Mlhu, která trvala celou cestu až na Kovářskou-městys jsme opustili cestou na druhé nádraží a vystoupili jsme do sluníčkem osvícené Kovářské. Cestu na Háje lemovaly mírně namrzlé stromy a dávaly nám vědět, že ráno byla mlha i tady. Cestu přes Háje a Nástup na Boží Dar nám již zpříjemňovalo sluníčko.

Na Božím Daru jsme se vydali po cestě okolo hřbitova směrem na Zlatý Kopec a opustili jí po 3 kilomertech odbočením vlevo na cestu, která nás dovedla na silnici Myslivny-Zlatý kopec, po které jsme dojeli k odbočce na Milovskou silnici.

Milovskou silnicí, nádhernou rovinkou směrem na Podlesí jsme dojeli k odbočce směrem na Háje (Boží požehnání) odkud jsme pokračovali na Rýžovnu a po silnici přes Myslivny se vrátili k Božímu Daru. Cestou přes potok Černá, směrem k turistickému přechodu Hubertky jsme se vrátili do Božího Daru.

Z Božího Daru do kopce přes Neklid a dolů k Nástupu se nám šlapat nechtělo a raději jsme zvolili cestu přes hraniční přechod Boží Dar/ Oberwiensenthal.

Přes Oberwiensenthal , Loučnou a Háje jsme dojeli zpět na Kovářskou, kde jsme v hospůdce na náměstí zhodnotili, že i těchto 63 kilometrů ujetých na kole 2.prosince v horách i ostatní cyklovýlety budou patřit k nezapomenutelným a skvělým zážitkům.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz