Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

06. července 2008 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 423 x přečteno

Otvice chtějí vybudovat místo pro kolečkové sporty.

V plánu je nejen klasická in-line dráha a cyklostezka, ale i další sportovní bonbónky. Bruslaře potěší nejen šířka cesty, ale i další sportovní prvky.

Nové sportoviště obec vystaví na místě dřívější železniční tratě.
„Je to ideální prostor pro in-line. Je bez jakéhokoli převýšení a mimo vozovku,“ přibližuje starosta Otvic Pavel Ašenbrener.

Trasa cyklostezky a in-line dráhy bude začínat v prostoru bývalého vlakového nádraží. Samotná dráha by měla měřit dva kilometry. Do budoucna by se však mohla prodloužit až na dvojnásobek. Bruslaři zde budou mít opravdu místo. Její šířka je plánovaná na téměř šest metrů. Část povrchu bude také sloužit cyklistům.Na začátku bude hřiště pro in-line hokej s mantinely. „Bude ji možné využít i pro další sporty,“ ujišťuje starosta. Asi největší zajímavostí je slalomová dráha. „Ta by byla pro zkušenější bruslaře. Převýšení by mohlo být osm až dvanáct metrů,“ popisuje. Na konci slalomové trati by pak byly další sportovnější prvky. Něco jako překážková dráha. Na cestě kudy má nová dráha vést jsou tři mosty. Ty by se podle starosty daly využít jako zpestření na trati pro náročnější bruslaře. Měly by být ve tvaru osmiček.

Využití bude mít nový sportovní stánek široké. Kromě místních poslouží i lidem z blízkého okolí., Pro ty bude u příjezdové cesty parkoviště s dvanácti parkovacími místy.

S prostorem pro in-line bruslaře a cyklisty již starosta Otvic stoprocentně počítá. „Vše už je připraveno. Chybí jen stavební povolení,“ říká starosta.
Začátkem příštího roku pak obec začne žádat o dotace. Celkem by totiž vše mělo stát okolo deseti milionů korun. „Šest by to bylo při úspornějším režimu,“ nastiňuje starosta.

Pokud však obec neuspěje v první fázi v žádostech o dotace, začne obec na projektu pracovat sama.

„Začali bychom s úklidem skládek na přípravu pozemků. Pokud však bude reálná šance, získat dotace, tak počkáme,“ informuje starosta.
Otvice vytvořením místa pro příznivce kolečkových sportů zabijí dvě mouchy jednou ranou. Původní myšlenkou totiž bylo, získat od drah pozemky a zbavit se problémů s černými skládkami. Otvíčtí už nebudou muset koukat na nepořádek ve svém okolí a budou si moct jít zasportovat.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz