Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

23. března 2010 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 749 x přečteno

Chomutov – Drmaly – Jezeří – Horní Jiřetín – Dřevařský rybník – Lesná- Boleboř – Chomutov

Krušné hory : Chomutov – Drmaly – Vysoká Pec – Jezeří – Horní Jiřetín – Nová Ves – Dřevařský rybník – Lesná – Svahová – Boleboř – Jindřišská – Jirkov – Chomutov
(60% terén, 40 silnice asi 50 km)

Cestu z Chomutova do Vysoké Pece již každý zná ( stačí jet pořád po přivaděči a za Drmalama odbočit vlevo do Vysoké Pece) .
hory
Ve Vysoké Peci jedeme okolo koupaliště a po asfaltce začneme stoupat k myslivně ( viz. trasa z Chomutova na Jedlák) . Od myslivny to vezmeme vpravo, podlezeme závoru a stoupáme až ke křižovatce, kde zahneme vpravo dolů. Dále pokračujeme po žluté značce až k Žeberské lípě ( je tam objekt vodárny) a dále stoupáme a klesáme po kamenité cestě „Frouzova cesta“ podél šachty ČSA, až sjedeme na asfaltku.Po asfaltce nejdříve sjedeme dolů, abychom vzápětí vystoupali na zámek Jezeří. Dolní brána je zavřená, takže serpentinou vystoupáme k bráně horní a pokračujeme vlevo po modré !! značce vpravo z kopce dolů. Po této lesní cestě dojedem až do Horního Jiřetína. Stáčíme se vlevo až na silnici, kde nalezneme hospodu Pod Lesem, ale taky žlutou značku, po které stoupáme vzhůru na vrchol. Kdo má hodně síly může jet po žluté, ostatním doporučuji jet po silnici, protože žlutá je místy na tlačení ( spadlé stromy, potůčky, blátíčko, kopec jako blbec atd). Takto vystoupáme až do Nové Vsi a zde odbočíme vpravo po červené. Cesta začíná asfaltkou, podlezeme závoru a pokračujeme po lesní cestě neustále vzhůru až se dostaneme k rozcestníku. Zde doporučuji jet po asfaltce vzhůru ane jako já pokračovat po červený, protože červená je zase zralá na tlačení (bláto až bažina). No nějak jsem to vyjel.

Nahoře se napojíme na širokou cestu po které dojedeme k rozcestí Pod lesnou. Tam se dáme vlevo, dojedem k hotelu Lesná, občerstvíme se a můžeme pokračovat.

Z hotelu sevrátíme zpět a zahneme u vysílačů vlevo po červené značce, dáme si jeden sjezd a dole zahnem na cestu vpravo, po které dojedem na silnici. Na silnice zahnem vlevo a pokračujeme až k rozcestníku u Svahové. Zde zahnem vlevo a po žluté okolo Hotelu Svahová sjedeme (sletíme) do Boleboře.

Z Boleboře stčí už jen sjet přes Jindřišskou do Jirkova a po přivaděči do Chomutova.

Hodnocení :

Hodnocení vychází z náročné cesty po žluté na Novou Ves, když pojedete po silnici tak dávám čtyry hvězdy.

Hodnocení tras:
jen pro zdatné cyklisty; pěkná vyjížďka; zvládnete to

Autor: Pavel http://universalvmoste.blogspot.com/

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz