Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

12. srpna 2008 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 841 x přečteno

Krušné hory nabízejí další trasu pro koloběžky

Klíny – Čtrnáct kilometrů dlouhý sjezd na koloběžce z Lesné do Brandova v Krušných horách si mohou letos poprvé vyzkoušet milovníci adrenalinových sportů i rekreačního ježdění. Ze sportovního areálu Klíny vyveze zájemce mikrobus na Lesnou a odtud se lidé vydávají vstříc dobrodružné cestě dolů. Krušné hory nabízejí další trasu pro koloběžky
„Hledáme stále nové způsoby, jak oblíbené koloběžky využít. Začali jsme jezdit z hor Šumenským údolím a nyní jsme to zkusili z Lesné do Brandova. Je to skvělý zážitek jak pro příznivce adrenalinových sportů, tak pro rekreační jezdce a rodiny. Dokonalý brzdový systém dovoluje jet krokem, ale i značnou rychlostí podle toho, jaký způsob si jezdec zvolí,“ uvedl Josef Dlouhý, jednatel Mount Clubu Litvínov, který areál v krušnohorském středisku provozuje.

Jezdci na koloběžkách ujedou čtrnáctikilometrovou trasu z horského vrcholu na Lesné do vesničky Brandov asi za hodinu. Čeká je cesta podél romantického Telčského potoka nebo přes bývalou Gabrielinu huť. Lidé si užijí jak sjezdy, tak části s krásnými výhledy.

Jízda s instruktorem Celý výlet trvá asi dvě hodiny, protože na Lesnou se musí nejprve z Klínů dojet mikrobusem. I proto je sjezd určen pro maximálně šest zájemců. „S výpravou vždy jede zkušený instruktor. Sjezd je nutné si předem zarezervovat na recepci chaty Emeran na Klínech, kde se domlouvá přesný termín a počet účastníků. Jízdu doporučujeme pro děti od deseti let, které bezpečně zvládnou jízdu na kole,“ dodal Dlouhý.

Do osmnácti let je pro horské koloběžky povinná přilba, tu na Klínech půjčují. Doporučují také rukavice a chrániče kolen a loktů. Koloběžky sice mají dobrý brzdový systém, ale chrániče jsou pro jezdce dobrou prevencí. Jednotná cena pro maximálně šest lidí je osmnáct set korun, tedy tři stovky na osobu. Zahrnuje jak půjčení koloběžek a přileb, tak instruktora či dopravu.

Kromě horských sjezdů nabízí Sportareál Klíny i jízdu na speciálních terénních koloběžkách po místní sjezdovce. Jsou poměrně mohutné, mají širší kola a místo k stání je mnohem prostornější než u běžné koloběžky.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – severní Čechy

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz