Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

11. listopadu 2008 Glosy

Oblast: None | Komentáře: zatím žádný | 417 x přečteno

Obyvatelé Hory Sv. Šebestiána se dočkali

V těchto dnech se začaly stavět a tedy strašit na Novoveském vrchu , v sousedství Hory Sv. Šebestiána větrné elektrárny.

Proč strašit?

Nevidím v jejich výstavbě totiž opravdu nic pozitivního. Jsou totiž úplně zbytečné. Už jen náklady na výrobu energie z nich jsou 3krát dražší než výroba z klasických zdrojů.
Jenže dle zákona jsou distribuční firmy povinny tuto energii odebírat. A jako správný hospodář ani distribuční společnosti nechtějí prodělávat , tudíž ji prodávají se ziskem a komu , spotřebitelům., tedy nám.

Navíc nejsou větrné elektrárny schopné garantovat , že budou stále dodávat stejné množství energie, nikdo neví jestli zítra bude foukat ( vadí jim i silnější vítr i v tomto případě se odstavují) , takže stejně musí být v záloze připraveny klasické zdroje energie . (pro oponenty nežijeme v Dánsku, Španělsku čí Německu,kde to u pobřeží fouká celý rok..)

Jako krušnohorec si toho všímám, tyto větrníky stojí (netočí se) rády, stojí často.

Někteří obyvatelé či starostové je budou obhajovat, že jim navýší rozpočty.
Aby potom ale nemuseli peníze , které na tom vydělali, investovat na rozebrání. Je opravdu záruka, že firmy, které je provozují, dostojí smlouvám a vrátí pozemky do původního stavu? Již dnes je několik větrníků (dají se dohledat na internetu), které se tyčí k oblakům a straší!
A konkrétně nezmiňuji názory přátel, které je mají za baráčkem, ať chtějí či nechtějí. Tak o nich prostě ví… prostě straší!!
A esteticky? Taky nic moc. Kdyby se alespoň uměly točit synchronně , ale ony ne, každá se točí jak chce. Tak co vlastně umí ty slavné větrné elektrárny?
A komu vyhovují, asi opravdu jen majitelům, či investorům.

Takže toto byla jen moje taková malá glosa

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz