Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

07. prosince 2008 Obce a místa

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 2 746 x přečteno

Potůčky, proč je navštívit ?

Na krušnohorských svazích, rozrušených četnými potoky a
Potůčky potůčky, se přímo na státní hranici se SRN rozkládá obec Potůčky. Nadmořská výška se na území obce pohybuje kolem 695 m n. m.

Od 1. pol. 16.století se v oblasti těží a upravují rudy, především cín, stříbro a železo. Vyrábí se zde ovšem i kobaltové barvy na sklo a keramiku.Samotné Potůčky vznikají až v roce 1654 podél Černého a Hraničního potoka. Roku 1899 byla uvedena do provozu železnice , vedoucí z Karlových Varů. Ta přinesla Potůčkům nový rozmach.
Nedaleko železniční zastávky se nachází památný hostinec „Dreckschänke“, založený roku 1850 při poštovní silnici z Johanngeorgenstadtu do Karlových Varů.

Dominantou obce je kostel Navštívení Panny Marie, dokončený roku 1911. Po roce 1989 byl otevřen hraniční přechod Potůčky – Johanngeorgenstadt pro pěší, který tuto obec učinil významným turistickým střediskem i velmi navštěvovaným obchodním centrem. Díky těmto aktivitám nabízí dnes Potůčky služby a sportovní vyžití na vysoké úrovni s celoročním využitím ( krytý bazén, sauna, masáže, tenisové kurty), v létě podmínky pro pěší a cykloturistiku, v zimě pak lyžování.K dispozici je lyžařský vlek a sjezdovka ( pro začátečníky ), okolí obce uspokojí i ty nejnáročnější milovníky bílé stopy.



provozní doba krytého bazénu ( 25 m ):

pondělí 14.00-22.00 hod
Úterý-Neděle 9.00-13.00
14.00-22.00 hod
Organizace: (školy, skupiny atd.)
Úterý – pátek: 9:00 – 13:00 hod
telefonický kontakt – +420 353 820 197

Ceník
bazén + sauna + vířivka
dospělí: 50 Kč / hod.
děti do 15 let: 20 Kč / hod.
solarium – turbo: 10,- Kč / min.
fén: 5,- Kč / 1 žeton (4 min.)

Zdejší lyžařský areál vznikl teprve v roce 2007 a to přímo v obci Potůčky.vlek v Potůčkách Je vzdálen kilometr od hraničního přechodu do Německa, se kterým se do budoucna počítá i pro provoz osobních vozidel. Sjezdovka v areálu má členitý profil vhodný pro začátečníky i pokročilé lyžaře. Pod sjezdovkou je zázemí s občerstvením a parkovištěm. Celý areál je situován v údolí, proto je tady mírnější klima, tedy i slabší vítr, který by vám mohl lyžování znepříjemňovat.
Dopravní vzdálenost vleku je 426m , převýšení 96m a kapacita 1200 osob /hod.
Potůčky jsou i ideálním startovním místem pro cyklovýlety , ať už je to směrem na Horní Blatnou , či Abertamy nebo naopak opačným směrem do Německa , kde se vzdušnou čarou 12km nachází hezká rozhledna Auersberg . A nebo pokud se budete vyskytovat v Abertamech , tento cyklovýlet na zmíněnou rozhlednu Auersberg.
Abychom nezapomněli na pěší turisty , tak je pro ně připravena horská naučná stezka v okolí Potůčků v délce necelých 13km, průchozí v obou směrech.

Oficiální domovské stránky obce naleznete ZDE

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz