Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

10. prosince 2008 Obce a místa

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 839 x přečteno

Klášterec nad Ohří, proč jej navštívit ?

Město Klášterec nad Ohří se nachází na levém břehu řeky Ohře, 36 km východně od světoznámých lázní Karlovy Vary, v místě, kde krásnou přírodní kulisu tvoří rozhraní Krušných a Doupovských hor.

Leží v nadmořské výšce 330 m.n.m Pro svou polohu bývá nazýváno „Branou Krušných hor“. Rozloha regionu je cca 45 km2. Dominantou města na hranicích Krušných a Doupovských hor je zámek s muzeem českého porcelánu . Zámek obklopuje rozsáhlý park u řeky Ohře, který navazuje na lázeňský areál Kyselka. Dochovalo se také centrum města s řadou měšťanských domů.Zámek:

Nejvýznamnější památkou Klášterce je pseudogotický zámek se zahradou. Součástí areálu je kostel Nejsvětější Trojice pod náměstím. Byl postaven v barokním stylu podle slavného architekta Carlo Luraga.

V kostele Nejsvětější Trojice se nachází hrobka rodu Thunů a je přístupná během prohlídky kláštereckého zámku.
Jako první sem byl v roce 1694 pohřben stavitel chrámu Michael Oswald Thun, po něm roku 1714 následoval František P. Antonín a v roce 1763 Marie Philippina, rozená z Harrachu. Dnešní podobu získala hrobka při rekonstrukci v roce 1992. Od následujícího roku je přístupna veřejnosti. V hrobce se nachází vzácný porcelánový rodokmen.

Lázně Evženie:

Historie využívání minerální vody v Klášterci nad Ohří sahá až do roku 1883, kdy 18. května zemědělec Josef Fickert zjistil, že voda v jeho nové studni má najednou kyselou, ale velmi příjemnou chuť. Provedená analýza potvrdila, že jde o kvalitní minerálku. Brzo si získala oblibu a za mírný poplatek ji využívali místní lidé z města i lidé z blízkého okolí, město Kadaň si dokonce nechalo denně vozit tuto minerálku jedním ručním vozíkem. Více o lázních zde

V letních měsících můžeme navštívit i aquapark , jedinečné centrum vodní zábavy se třemi tobogany dlouhými .

Skalní útvar Sfingy, ležící nedaleko města v obci Měděnec v Krušných horách, nabízí překrásné vyhlídky na Krušné a Doupovské hory.

Oficiální domovské stránky obce naleznete ZDE

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz