Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

11. března 2009 Pěší tůry

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 464 x přečteno

Přes Hirtstein a Jöhstadt do Vejprt


Hora Svatého Šebestiána, hraniční přechod Reitzenhein – Hirtstein – Satzung – Steinbach – Schmalzgrube – Jöhstad – Vejprty

Za hraničním přechodem se dáme vlevo na Satzung, nad nímž leží Hirtstein , po modré turistické. Nezalesněná vyvřelá kupa je nápadná z dálky hlavně několika větrníky a chatou. Najdme tam hlavně úžasnou vyvřelinu .Kolem větrníků sejdeme do Satzungu a vydáme se po žlutě značené cestě na Steinbach. Po 4km se cesta napojí na silnici , zde si můžeme vybrat, buď sejdeme na nádraží do Steinbachu a můžeme se svézt vláčkem až do Jöhstadtu. Nebo, pokud vláčku nevyužijeme, vydáme se po značené cestě, nejprve po silnici,
směrem na Schmalzgrübe , kam je však možno i přijít ze Satzungu i po modré. Zde u nádraží přejdeme na opačnou stranu trati i potoka Schwarzwasser. Dojdeme po modré až do Jöhstadtu.

Město Jöhstadt je rozloženo ve stráni údolí. Na vrcholcích na městečkem stojí 12 větrníků. Jaký mají momentální výkon je patrné z panelu v chatce jež slouží i veřejnosti.

Z tohoto místa je jeden z nejhezčích výhledu této části Krušnohoří, nemine nás pohled na nejvyšší vrcholy Krušných hor, Klínovec a Fichtelberg .
Na ně navazují rozlehlá panoramatá hlavního hřebene a členitých hřbetů.

V údolí jižně odtud je Černý Potok, kde je hraniční přechod pro turisty. Od něj se pak přes vodní nádrž Přísečnice můžeme po modré vrátit zpět přes Jilmovou do Hory Sv. Šebestiána.

My stále po modré dojdeme do Vejprt. Při časové rezervě stojí za to na německé straně Vejprt, tedy v Bärensteinu vystoupit na stejnojmenný kopec . Z kopce můžeme např. vidět vody přehrady Cranzhal.

Délka výletu je asi 20km, je vhodná pro pěší i pro cyklo.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz