Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

17. června 2009 Glosy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 551 x přečteno

Myslí město Chomutov na občany? Ani náhodou. Město vyvolených.

Tak nám probíhá letní sezona a stále nic. Co je tím myšleno? Myšlena je cyklostezka v Bezručově údolí. V minulém roce byly postaveny mostky z I. na II. mlýn, s tím že už stačí jen nový povrch a mohlo by se vesele jezdit. Jenže kde je zase problém? Určitě zase nebudou peníze. Jsou i nejsou. Jsou na Kamnecové jezero. Město totiž zase přispívá na výstavbu vodovodu pro Kamencové jezero, přičemž tím vlastně pomáhají soukromé firmě.

Nehledě na to, že město bude částkou 2,5 milionu korun dotovat provoz Kamencového

jezera, jak tvrdí chomutovský zastupitel Ladislav Drlý. Peníze byly na stavbu umělého ostrůvku s jakousi dřevěnou příšerkou na písečné pláži Kamencového jezera, který zde byl vytvořen v roce 2007. Byl tak potřebný tento výtvor? Navíc, když celá tato akce stála nějaké tři miliony korun?
Bezručovo údolí je hojně navštěvováno jak bruslaři, cyklisty tak pěšími v letních měsících, lyžaři zase v době kdy je údolí pokryto sněhem. Jojo, bylo by to hezké, kdyby titulek tohoto článku byl zavádějící. Zatím, jako obyčejný občan „(ne)obyčejného města“, který jen pozoruje dění, si musím za titulkem stát.
Konec dobrý všechno dobré? V červnu opět obnovil DPCHJ Chomutov cyklobusy, i když v omezené míře. ( v jedné mé glose se o tom dočtete, přeposlal sem ji i na magistrát, čekajíc relevantní odpověd, v souladu s §2 odst.4 zákona 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, není povinností SMCH informace poskytnout). Jenže. Například minulý týden využilo cyklobus na Boží Dar jen 13 cyklistů, město dalo podmínku, že autobus vyjede, bude-li obsazenost autobusu minimálně 20 osob. Proto si zbytek míst mezi sebou rozdělili cyklisté.
Tak mě napdalo, proč to neřešit ( když například magistrát dotuje basketbal), nebude-li obsazenost tribun při utkání splňovat kvótu 1/3 tribun, tak to buď doplatí diváci, nebo se zruší utkání.
Mám prostě dojem, že město Chomutov je jen pro vyvolené.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz