Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

22. května 2013 Zpravodajství

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 597 x přečteno

Na nákupy do Drážďan

Drážďanská nákupní centra jsou díky snadné dostupnosti a příznivé cenové hladině zejména o víkendech plná krajanů, kteří zde mají bohaté příležitosti k ušetření. Nejlepší čas na nákupy je během pravidelných letních a zimních výprodejů – začínají tradičně poslední pondělí v lednu, respektive červenci a trvají zhruba deset dní.

V neděli je kromě speciálních případů jako jsou adventní neděle v obchodech po celý rok zavřeno, na to nezapomeňte. Pokud přijedete do Drážďan vlakem z Děčína, pak se vydejte po hlavní nákupní zóně Prager Strasse směrem k historickému centru, kde leží mimojiné Altmarkt Galerie. Dále na sever přes most Augustusbrücke se dostanete do Nového města s přepychovou ulicí Königstrasse. Další alternativy jsou Elbepark s Ikeou a Kaufpark, které leží už dál od středu města na předměstích.

Prager Strasse

Na této vyloženě nákupní třídě máte nejlepší možnost ulevit své peněžence od přebytečných eur v desítkách menších i větších obchodů. Nachází se zde například oblíbené šestipatrové obchodní centrum Karstadt, jehož nabídku můžete shlédnout i na oficiálním webu www.karstadt.de .

Staré město (Altstadt)

Ve starém centru města si nenechte ujít především známou Altmarkt Galerie, která vyrostla u náměstí Altmarkt v ulici Webergasse. Na třech patrech je nabita stovkou obchodů všech druhů. Více informací se dozvíte v němčině na webu www.altmarkt-galerie-dresden.de. Na Altmarktu se v čase adventním odehrává známý vánoční trh. Další krámy lemují ulici Wilsdruffer Strasse, která leží hned za Altmarkt Galerie směrem k Labi a Frauenkirche.

Nové město (Neustadt)

Tato čtvrť se rozkládá severně od Labe a Starého města kolem ulic Hauptstrasse a Königstrasse. Především druhá jmenovaná je adresou pro řadu exkluzivních butiků, starožitnictví a nejlepších restaurací ve městě. Celá oblast se označuje jako Barokní čtvrť (Barockviertel) Königstrasse a více informací o možnostech nákupu zde získáte na  www.barockviertel.de/.

Elbepark

V ELBEPARKu Drážďany naleznete na obrovské prodejní ploše obchody a pobočky všech branží, které zvou na toulky a nákupy. Ať už jde o elektroniku, oděvy, parfémy, nábytek, bižuterii, obuv, hračky, kožené a dárkové zboží, potraviny, módní doplňky nebo gastronomická zařízení – na rodiny zde čeká obrovský výběr.

Zejména co se týče obchodů s oblečením je rozmanitost nabídky v ELBEPARKu jedinečná. Vedle známých prodejen, např. C&A, H&M a Adler Moden, zde lze také objevit množství trendových obchodů jako Harlem, Kult, Kids & Gloria, Roxy Red, Camp David, Bench, Harley Davidson, Black Sheep a mnoho, mnoho jiných.
www.elbepark.info/cz/

Kaufpark

Kaufpark je nákupní zóna ležící na východním drážďanském předměstí Lockwitz. Její nespornou výhodou pro návštěvníky z Čech je především poloha – leží na Dohnaer Strasse kousek od dálnice z Ústí nad Labem ještě před příjezdem do města. Nedaleko je také zastávka Dresden Dobritz příměstských vlaků S1 a S2. Uvnitř se nachází na 72 obchodů oblíbeným značek jako H&M, Media Markt nebo Sconto, informace najdete nawww.kaufpark-dresden.de/.

Pro aktuální akční cenovou nabídku navštivte
http://www.nemecke-letaky.eu/home/newscbm_361577/10/

Elbepark-01

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz