Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

08. září 2010 Pěší tůry

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 3 213 x přečteno

Kde lišky dávají dobrou noc

Tento výlet je primárně určen pro pěší turisty, ale mohou jej absolvovat i méně zdatní cyklisté. Základní okruh měří 25 km. Navštívíme při něm jednu z nejkrásnějších částí Krušných hor. A pokud ho uskutečníme na kole, můžeme si ho zpestřit prodloužením na nejvýše položenou přehradu v Německu (nemusí se k ní sjíždět do údolí ).

Nové Hamry opustíme po cyklostezce č.2000 a budeme ji sledovat až na vrcholky hor. Až dorazíme po zhruba 10 km na asfaltku uvidíme vpravo Rolavu, my odbočíme vlevo, do Přebuzi, kde po 1km se můžeme občerstvit ( pozor, v pondělí mají Zavřeno).

Vrátíme se zpátky na Rolavu, cyklostezkou č.36 máme směr Jelení. A pokud budeme na kole, můžeme výlet obohatit na dříve zmíněnou přehradu Carlsfeld . Jak se na ni dostaneme? Před Jelení odbočíme vlevo do mírného kopce, po dvou kilometrech je přechod, za ním po červené vlevo, zbytek po modré, jen budeme sledovat značení a popis.

Německá část Krušných hor je skvělá v tom, že je precizně značená, na každé byť sebemenší odbočce jsou informační tabule. Zabloudit opravdu nemůžeme. Zpět do Jelení se můžeme vrátit tou samou cestou a pak už jen 11 km mírným klesáním do Nových Hamrů.Je to asfaltka, kde aut potkáme poskrovnu.

Co nás čeká na výletě?

Nádherné údolí s říčkou Rolavou, které pak postupně přechází do nezapomenutelných krušnohorských planin. Toto vše má svůj název – Přírodní park Jelení vrch .
rybnik

Okolí Přebuzi a Rolavy se nedá popisovat, to se musí opravdu vidět!

Zhruba 1,5 km za Rolavou, pokud odbočíme z asfaltky vlevo uvidíme zbytky zajateckého tábora z II. sv. války , rozsáhlý areál úpravny cínové rudy, odbočíme – li vpravo, cesta nás dovede k malebnému jezírku, které leží u přírodní rezervace Velký močál.

Rolava

Z Nových Hamrů do Nových Hamrů


Cyklistická trasa 1304180 – powered by Bikemap 

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (2hlasů, průměr: 4,50 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz