Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

25. června 2014 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 035 x přečteno

Na voňavou kávičku do Schwarze Pockau

Učiněným darem polohy Krušných hor a díky dnešní době si můžeme vyrazit na voňavou kávičku v přírodě do německé části Krušných hor a přitom poznat spoustu zajímavostí.

Z mé pozice vyrazíme z Chomutova Bezručovým údolím , které v jedné třetině opustíme a čeká nás Kamenička , poté již mírné osmikilmetrové stoupání k Dieterově štole. Cestu si můžeme zpříjemnit okolo Starého rybníku na Novém Domě přes Novodomská rašeliniště až do Jindřichovy Vsi, kde v místech bývalého baráčku překročíme pomyslnou mezinárodní hranici.

Přejedeme okolo roztroušených baráčků v Rübenau, kde je na nejvyšším bodě příjemné odpočívadlo „Halali“ s výhledm do českého Krušnohoří. Dále již spíše sjezdem do velice zajímavého údoli Schwarze Pockau, které pro tentokráte poznáme jen v nejvyšších částech, neboť po přejezdu kamenného mostku nás turistická zelená po proudu kanálu Grüner Graben tedy Zeleného příkopu, zhruba po kilometru nás vlastně čeká nejvzdálenější bod, tedy cíl dnešní trasy. Poznáme to podle neskutečné vůně kávy, která je v těchto končinách vlastně překvapující. Otevřeno mívá od pátku do neděle od jedenácté do třetí hodiny odpoledne. A cena jedné kávičky začíná již od jednoho „eurášku.“

Nazpět se vrátíme proti proudu kanálu krásnými lesy přes rašeliniště Mothäuser Heide , bývalý zatopený lom a naučnou stezku rašeliniště Stengelhaide – Kühnhaide . Stále ještě po německé straně projedeme Raitzenhaim, po zelené turistické a po levé straně míjíme zajímavé meandry na potoce Černá v Pohraničí.

Do Čech se dostaneme před bývalým hraničním přechodem Raitzenhaim – Hora Svatého Šebestiána. Cestu zpět do Chomutova si můžeme určit podle několika možností. Do 5 kilmetrů vzdálené Hory Svatého Šebestiána a 15 kilometrovým sjezdem do Chomutova,  po modré od bývalého Pohraničí / tedy i částečnou cestou kudy jsme šlapali do výšin/, možností je několik .

voňavá kávička

zatopený lom

Schwarze Pockau

Route 2 664 068 – powered by www.bikemap.net
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (2hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz