Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

09. května 2010 Aquaparky, koupaliště

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 5 406 x přečteno

Vodní nádrž Matylda – Most

Další vodní nádrží určené k rekreaci, která vznikla zatopením povrchového dolu je Matylda. Zařadila se tak po bok vodní nádrže Barbora , Milada či jezero Michal .


Rekordmanem co se týče rozlohy bude jezero Most . O tom jak probíhá obnova přírody v celém Podkrušnohoří se dozvíte v Podkrušnohorské proměny, jezera nahradí doly .Jezero leží pod dvěma mosteckými vrchy, Hněvínem a Širokým vrchem, poblíž městské části Souš. Její rozloha dosahuje téměř 40 ha vodní plochy a hluboké je v průměru 3 až 4 m.

Slouží především k rekreaci, provozování vodních sportů jako je windsurfing nebo vodní lyžování a také k rybaření. Nachází se zde i půjčovna vodních skútrů. Na východních březích je písčitá pláž i travnaté plochy. Zalesněné západní břehy jsou cílem rybářů ze širokého okolí.

Areál je vybaven sociálním zařízením, stojí zde stánky s občerstvením Najdeme zde také autokemp, ten je využíván hlavně v době konání motoristických závodů na nedalekém automobilovém okruhu.

I mimo letní sezonu je vodní nádrž Matylda a její břehy místem oblíbeným místem Mostečanů, kde lze prožít příjemné chvíle při procházkách v zrekultivované krajině kousek od města.

Roku 2009 zde byla dokončena čtyřkilometrová in-line bruslařská dráha .

Dostupnost: pěšky (z jižní strany od Mostu – Zahražan, cestou na úpatí vrchu Hněvín), kolo, auto (odbočka ze silnice Most – Chomutov), MHD – BUS (zastávka v Souši)

Kvalitu vody dle Krajské hygienické stanice se dozvíte v tomto odkazu .

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz